Koop veilig en vertrouwd bij de officiële dealer.

Interflex blokhut

  • door Adorn Themes
Interflex blokhut

De tuin wordt de laatste jaren steeds meer beschouwd als een extra ruimte die maximaal benut moet worden. Om een extra ruimte in de tuin te creëren kun je er bijvoorbeeld aan denken om een tuinhuis of blokhut neer te zetten. De consument heeft dat ook steeds meer door, waardoor tuinhuizen steeds populairder worden. Door de sterk toenemende vraag wordt er veel geconcurreerd op de markt. Dit zorgt ervoor dat houtbouwproducenten er alles aan doen om de beste tuinhuizen te produceren. Alleen de beste blijven over, waar Interflex er een van is. Interflex is een bedrijf dat al ruim 20 jaar gespecialiseerd is in het produceren van onder andere paviljoens, blokhutten, diverse welness producten èn maatwerk. In dit artikel leggen we haarfijn uit wat het verschil is tussen een blokhut en een tuinhuis, welke behandelingen er mogelijk zijn en welke kleuropties u heeft.

Wat is het verschil tussen een tuinhuis en een blokhut?

U heeft vast en zeker wel eens gezocht naar een tuinhuis of blokhut. Vaak ziet u dezelfde producten bij beide zoekwoorden. Maar heeft u enig idee wat het verschil is tussen deze twee objecten?

Het verschil tussen een tuinhuis en blokhut heeft voornamelijk te maken met de technische constructie. Bij een blokhut is de constructie zo geregeld dat de houten balken op elkaar gestapeld worden. Hierbij is de constructie een stuk steviger doordat de houten balken in elkaar vallen. Door deze constructie geeft het ook direct een andere look, namelijk veel robuuster en traditioneler.

Een tuinhuis daarentegen wordt opgebouwd doormiddel van een houten skeletbouw waar de houten planken tegenaan gespijkerd worden. Het verschil hierbij is dus dat de hoeken van een tuinhuis niet uitsteken.

Tuinhuizen en blokhutten kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo worden ze vaak gebruikt als opbergruimte, hobbykamer, kantoor, extra slaap- of woonruimte en veel meer.

Coating voor de perfecte basis

Bij de aanschaf van een blokhut komen verschillende opties aan bod. Een daarvan is de kleurkeuze van de blokhut. Zo zijn er verschillende opties mogelijk voor optimale bescherming van je blokhut.

Behandelingsmogelijkheden:

- Onbehandeld
- (Dompel) geïmpregneerd
- Coaten, complete afwerking exterieur (buitenzijde 2-laags)
- Coaten, complete afwerking, compleet (buiten- en binnenzijde 2-laags)

Dompel geïmpregneerd
Impregneren is een voorbehandeling om de blokhut te beschermen. Met impregneren wordt de blokhut beschermt tegen zowel schimmels, insecten en (blauw)hout. Weersinvloeden zoals zon en regen vallen hier buiten. Het advies is dan ook om de behandeling dan toch na 1-2 maanden te doen.

Coaten complete afwerking
In uw gekozen kleur wordt de blokhut 2x exterieur, of compleet gecoat. Zo’n behandeling is voldoende voor een goede bescherming van ongeveer 2 à 3 jaar. Nog een laag na montage beschermt de blokhut totaal van 4 à 5 jaar.

Exterieur coaten
Exterieur coaten houdt in dan de blokhut een 2-laagse behandeling van de buitenzijde van de wand krijgt. Alle ramen en deuren krijgen wel een 2-zijdige coating. Bij blokhutten met een zijluifel worden tevens de zichtbare wanden onder de luifel gecoat. De dakbalken en dakplanken worden niet gecoat.

Let op: een blokhut die een exterieur coating krijgt kan niet zomaar gespiegeld worden opgebouwd.

Compleet coaten
Voor een optimale bescherming en uitstraling kan de blokhut ook compleet gecoat worden. Dit houdt in dat er een 2-laagse coating van zowel de binnen- als buitenzijde wordt uitgevoerd. De dakplanken en dakdelen worden 1-zijdig en ramen en deuren 2-zijdig gecoat.

Kleuropties – voor iets wat wils

De blokhutten van Interflex kunnen exterieur en compleet gecoat worden. Exterieur is een 2-laagse coating van alleen de buitenzijde van de blokhut en de complete coating is wel binnen als buiten 2x behandeld met Remmers beits.

Hoofdkleuren voor de wanden
Interflex heeft 10 standaardkleuren in het assortiment voor wanden – ook wel de hoofdkleur genoemd. Er zijn 8 dekkende kleuren en 2 transparante kleuren. Deze kleuren bestaan uit: Wit – RAL9010, Crème wit – RAL9001, Zwart – RAL9005, Donkergrijs – RAL7011, Lichtgrijs – RAL7040, Transparant grenen, Transparant Douglas kleur, Groen – RAL6007, Blauw – RAL5000 of Zweeds rood.

Secundaire kleuren voor ramen en deuren
De ramen en deuren kunnen een andere kleur krijgen als de primaire coating. Dit zijn kleuren als: Wit – RAL9010, Crème wit – RAL9001, Zwart – RAL9005, Donkergrijs – RAL7011, Lichtgrijs – RAL7040, Transparant grenen of Transparant Douglas kleur. De ramen en deuren worden altijd compleet gecoat en daarbij wordt altijd een eindbehandeling (lak) gebruikt ter bescherming.

Naast de ramen en deuren kunnen luifelpalen, schoren, gevellijsten en/of versterkte boeidelen ook in deze secundaire kleur gespoten worden.

Kleurcombinatie bestaat uit maximaal 2 kleuren


JOUW MANDJE (0)

Geen producten in winkelwagen